Thursday, December 28, 2006

MESTA ZA IZLAZAK U KOVACICI Pt. 2

ZEPELIN

Kultno mesto iz osamdesetih i sa pocetka devedesetih. Tzv. "Cumez" je bio mesto izlaska lokalnih metalaca i pankera u vreme kada je bilo "in" biti metalac ili panker. Vremenom, taj lokal je postao mesto za izlazak svih matorih momaka koji su ostali zaglavljeni u osamdesetim. Kada si usao u lokal - usao bi u osamdesete! Muzika je bila bosanski rok, frizure su bile napred kratke a nazad duge, a 'dres kod' je bio "poslovni" (dakle - pravo sa posla - u grad!). Neverovatno mesto koje je definitivno dimenzija za sebe! Jedino mesto koje je radi i pre podne! Moram priznati da je pre podne sasvim lepo u ovom lokalu. Nedavno se promenio vlasnik lokala ali je mesto i dalje slicno! Musterije i dalje dolaze pravo s'posla!


SANGAJ

Jedina "kafana" u Kovacici je letos ponovo otvorila svoja vrata nakon sto se promenila vlasnicka struktira. Vlasnicka struktura. He, he. Kao dokaz koliko je ovo mesto bilo odlicno - sluzi cinjenica da novi vlasnik nije apsolutno nista promenio i popravio u lokalu! Sve je kao i onoga dana kada je kafana zatvorena (to jest kada je otvorena davnih, davnih godina). Bilijar. Ja cu evo bas veceras da posetim ovo mesto da pijem pivo i igram bilijar.



EX - BARFLY

Bese ovo moj omiljeni lokal. Kada se ovaj zatvorio i ja sam prestao da izlazim redovno. Ovaj lokal je imao sve! Jednostavno - najbolji kafic koji je nase mesto imalo! Odlicne gazde, prostran lokal, super drustvo, super usluga, odlicna muzika, poneka svirka... Ne mogu da ga prezalim!Danas je to neko cudo od kafica-kladionice-diskoteke. Nikada nisam posetio ovo mesto. Niti me privlaci. Ipak, verujem da je ljudima koji su u tom CLUBBING fazonu mnogo interesantnije, tako da taj lokal mora da ima svoju populaciju.


ZANZIBAR

Solidan lokal! Mnogi se vade sto je daleko od centra ali takvi nemaju pojma! Nije Kovacica neko veliko mesto da se mora dugo pesaciti. Cak je i super da malo prosetas od lokala do lokala - pogotovu leti! Takodje - lokal ima divnu bastu ispod nekoliko stabala lipe - miris je predivan preko cele godine (osim zime naravno). Zanzibar je otvoren sredinom devedesetih i imao je puno uspeha u pocetku. Bio je cesto prepun a imao je i veoma kvalitetnu uslugu! Jedno vreme je tamo bilo posebno super izlaziti jer je lokal jedini imao struju za vreme restrikcija... Onda je naisao period kada je mesto bilo uvek prazno. Jedno vreme je lokal sluzio samo za iznajmljivanje... Danas je to mesto neverovatno ozivelo. Zbog isto tako neverovatne popularnosto HEAVY METAL muzike, lokal je iskljucivo posvecen klincima koji slusaju metal muziku i njima se najvise izlazi u susret. Sve u svemu - odlican lokal! Pored FM-a ovo je jedino mesto gde cesto zalazim. Bio sam bas pre neki dan i odlicno se proveo, iako sam u lokalu bio najstariji (ili bar medju najstarijima). Toplo ga preporucujem svima koji su izgubili veru u Kovacicu i njenu omladinu. Mislim, jeste to samo prolazna moda (taj metal fazon) ali uzivajte dok traje. Ja ga ne volim ali mi je mnogo interesantniji od svega ostalog sto je kod nas na repertoaru.



0 Comments:

Post a Comment

<< Home